Parijs Orly Airport // vliegveld bussen, trein, tram, metro en taxi

Parijs Orly Airport (airport code: ORY) is na Charles de Gaulle het tweede grootste vliegveld van de Franse stad Parijs, en het dertiende drukste vliegveld in Europa. Het ligt zo’n 13 kilometer ten zuiden van de stad Parijs en het is een hub voor Transavia France en de regionale vluchten van Air France. Het vliegveld heeft 4 terminals en is goed bereikbaar met de auto. Je kunt naar de stad met de trein, de bus, de taxi en natuurlijk ook met een huurauto of eigen auto. In 2023 maakten ruim 32 miljoen mensen gebruik van Parijs Orly Airport.

Parijs Charles de Gaulle Airport en Parijs Orly Airport zijn twee verschillende vliegvelden.

Snelle links (je blijft op deze pagina)
– Vliegtickets (*)
Openbaar vervoer
– Taxi
– Auto huren

Openbaar vervoer vanaf Parijs Orly Airport

Je kunt met de auto vanaf vliegveld Orly naar de stad Parijs reizen. Ook met de taxi is dit mogelijk. Zoek je een goedkopere optie dan is de trein of de bus wellicht iets voor jou. Of misschien een combinatie? Hieronder staan de mogelijkheden. Let op, de laatste 2 opties brengen je niet naar het centrum van Parijs.

Op dit moment wordt gewerkt aan een uitbreiding van metro 14 zodat die tot aan vliegveld Orly loopt. Dit is naar verwachting af in juni 2024, net voor de olympische spelen van Parijs in 2024.

Openbaar vervoerPrijsReistijdEindpunt
Orlyval en dan trein RER B€12,1042 minutenCentrum
Go C Parijs shuttle en dan RER C€6,3545 minutenCentrum
Tram 7 en dan trein of metro 7€3,8060 minutenLouvre
Bus 183 €2,0060 minutenPorte de Choisy station
Orlybus €8,7030 minutenDenfert-Rochereau station

Orlyval en dan trein RER B

De shuttle Orlyval verbindt het station Orly 1-2 (entrance 14A) en het station Orly 4 (entrance 48) met station Antony (reistijd 7 minuten, shuttles gaan zo’n 10x per uur). Vanaf hier kun je met de trein RER B naar de drie grote treinstations Saint Michel – Notre Dame, Châtelet – Les Halles en Paris Gare du Nord. De richting die je moet nemen is Aéroport Charles de Gaulle. De trein rijdt ongeveer 6x per uur en het duurt ongeveer 25 tot 30 minuten. De kosten zijn totaal €12,10.

Go C Paris shuttlebus en dan trein RER C

Een andere optie is om met de shuttlebus Go C Paris (€2,50) te reizen naar station Pont de Rungis. Vanaf Orly 1-2 stopt de bus bij gate 15 stop 7, vanaf Orly 4 bij gate 47 stop 5. Reistijd voor de bus: 10 minuten. Vanaf dit station kun je voor €3,95 een trein nemen naar Parijs met RER C richting Pointoise. Reistijd: 25 minuten. De kosten zijn totaal €6,35 en het duurt samen ongeveer 40 minuten.

Tram 7 en dan trein RER C of metrolijn 7

Je kunt er ook voor kiezen om met tram 7 en metro 7 naar de stad te reizen. Tram 7 duurt 30 minuten kost €1,90, voor de metro heb je nog zo’n zelfde ticket nodig. Je kunt bij Villejuif – Louis Aragon overstappen op metrolijn 7, maar je kunt tram 7 ook nemen tot La Fraternelle en dan met de gele RER C naar Parijs (zier hierboven). De metro 7 is echter het snelst, vanaf Villejuif ben je in zo’n 25 minuten bij het Louvre.

Bus 183 vanaf Parijs Orly Airport naar Parijs

Er rijden ook gewone bussen. Bus 183 is zo’n voorbeeld. Dit is wel de langzaamste optie, want vanaf Orly Airport naar Parijs (Porte de Choisy station) duurt ongeveer 60 minuten. De bus stopt bij terminal Orly 4: exit 47, stop 4. De kosten zijn slechts €2 per persoon. Je kunt ook halverwege overstappen op metrolijn 7 richting Pont Neuf. FOTO lelijke bus

Orlybus naar Parijs Denfert-Rochereau station

Een optie die er ook is is de Orlybus (of: lijn 283) van busmaatschappij RATP. Deze kost €8,70 bij de ticketautomaten en is een connectie tussen Orly 1-2-3 busstation of Orly 4 busstation en het plein bij Parijs Denfert-Rochereau station. De reis duurt zo’n 30 minuten en is een goede optie voor degene die niet wil overstappen. Echter, wil je verder Parijs in dan zul je bij Parijs Denfert-Rochereau moeten overstappen op metro M4, M6 of RER lijn B. De bus rijdt zo vroeg als 05:35 en stopt pas om 00:30 ’s nachts, de bussen rijden 4 tot 8x per uur.

Taxi vanaf vliegveld Parijs Orly

Een taxi vanaf Orly Airport naar het centrum van Parijs kan al voor zo’n €35. Echter, ’s ochtends vroeg, ’s avonds laat en op zon en feestdagen zijn de prijzen hoger. Aangezien vliegveld Parijs Orly ten zuiden van Parijs ligt, is de prijs ook hoger als je de Seine over moet steken. De reistijd is sterk afhankelijk van het verkeer. Zonder verkeer zou je in het centrum moeten aankomen in ongeveer 25 minuten, vaak duurt dit echter zo’n 40 minuten. Je kunt een taxi ook online reserveren via het Nederlandse bedrijf Taxi2Airport. Zo ben je er zeker van dat er voor jou een taxi beschikbaar is en ben je ook zeker van de prijs.

Bekijk hier wat een vliegveld taxi vanaf Parijs Orly voor jou kost.

Auto huren op Parijs Orly Airport

Je kunt op Parijs Orly Airport gemakkelijk een auto huren. Er zijn een flink aantal verhuurbedrijven aanwezig in terminal Orly 1-2. Dit zijn Advantage, Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Europcar, Firefly, Hertz, Interrent, National, Sixt, Thrifty en TT Car Transit. Maar waar kun je deze huurauto’s het beste vergelijken? Wij raden EasyTerra aan. Hier kun je de autoverhuurbedrijven gemakkelijk vergelijken op klasse en prijs en kun je ook profiteren van de beste deals!