Parijs Airports dicht op 26 juli 2024, openingsceremonie olympische spelen

Alle vliegvelden rond Parijs namelijk – Charles de Gaulle, Orly, Le Bourget en Beauvais – gaan dicht bij de openingsceremonie van de olympische spelen van 2024. De dag is 26 juli 2024. Het luchtruim gaat helemaal op slot om de veiligheid van alle bezoekers en toeristen te garanderen tijdens de openingsceremonie.

In een straal van maar liefst 150 kilometer rond Parijs kunnen er geen vliegbewegingen plaatsvinden. Dat gaat ongetwijfeld hinder opleveren, niet alleen op de Parijse vliegvelden maar ook voor vliegbewegingen van bijvoorbeeld Nederlandse vliegtuigmaatschappijen naar Spanje of zuid-Frankrijk of west-Afrika die vaak veelal via Parijs gaan.

Verder zal KLM, Air France en Transavia er hinder van ondervinden. Ook Ryanair, die vooral Beauvais gebruikt, behoort tot de ‘grote gedupeerden’. Toch is de veiligheid natuurlijk het belangrijkst. Het gaat ook maar om 1 dag.